Hundeutstyr | Alt du trenger til din hund | Nettdyret
Du er her Forsiden Hund

Hund

Hunden er kjent som menneskets beste venn og det er ikke uten grunn. For ca. 50 000 år siden begynte ulver å leve sammen med oss mennesker og dette forholdet har utviklet seg til de kjæledyrene vi har i dag. I Norge finnes det rundt 250 forskjellige hunderaser og hvilken hunderase du skal velge avhenger av at både dine og hundens behov matcher. Hunder kommer i både store og små raser med ulike aktivitetsbehov og gemytt, og når du finner den hunden som passer for deg kan du se frem til et herlig forhold med din nye firbeinte bestevenn.


Vi i Nettdyret vet at hunder kommer i mange forskjellige raser, størrelser og personligheter, og derfor har vi et stort utvalg av produkter slik at du kan finne det som passer til akkurat DIN hund.
 

Hundefôr

 

 

I en stor verden av hundefôr kan det være vanskelig å velge det tørrfôret som passer best til nettopp din hund. Vi håper at vi kan gjøre det litt lettere for deg å velge tørrfôr til hund med denne veiledningen, og vil du ha mer informasjon kan du kontakte kundeservice.

Et godt hundefôr og tørrfôr skal inneholde riktig fordeling mellom proteiner, fett, vitaminer, mineraler og fiber. Vi anbefaler at man unngår fôr til hunder som inneholder syntetiske tilsetninger og konserveringsmidler, og hundefôr som inneholder hvete. Kornfritt hundefôr inneholder bedre kilder til karbohydrater som potet, søtpotet, erter eller andre grønnsaker. Noen hunder har også spesielle behov som gjør at de trenger allergivennlig hundefôr, eldre hunder bør gjerne spise et tilpasset seniorfôr til hund og valper bør ha et valpefôr som er tilpasset valper som vokser.

Hvis du har en hund med lite matlyst eller den av andre årsaker ikke spiser tilstrekkelig med tørrfôr kan du prøve å blande inn litt våtfôr til hund i hundeskålen. I perioder kan også hunder av og til innta for lite vann og da kan et våtfôr hjelpe til med å opprettholde væskebalansen.

Hundefôret vi selger er av svært høy kvalitet og er nøye utvalgt på bakgrunn av ingrediensene de inneholder. Blant fôrmerkene vi fører finner du blant annet Josera, MAC's og VOM og hundemat.

 

På tur med hund

Å gå tur med hund er noe man må gjøre hver dag uansett vær og temperatur. Hos Nettdyret finner du et stort utvalg av både hundeseler og hundehalsbånd til både små og store hunder fra kjente merkevarer som blant annet Non-stop Dogwear, Kyflie og Zero DC. Husk å måle hunden før du bestiller sele slik at den blir riktig tilpasset og ikke skaper ubehag for hunden. Et hundekobbel eller hundebånd er også nødvendig når du skal gå tur med hunden og hos oss finner du både flexibånd i ulike regulerbare lengder samt vanlige hundebånd med fast lengde.  

Noen hunder fryser mer enn andre og da kan det være lurt å bruke et varmedekken til hund eller en hundegenser når det blir kaldere ute. Potesokker beskytter hundens poter mot is, snøklumper og salt, mens et regndekken til hund hjelper til med å holde hunden tørr på tur. 

 

Hundeklær

Når det blir kjøligere i luften er det mange som finner frem et hundedekken eller en hundegenser for å beskytte hunden mot vær og vind. Veldig mange hundedekken har også refleks på seg slik at hunden er lettere synlig når det blir mørkt ute, for eksempel hundedekkene fra Non-stop Dogwear. Vi har også egne refleksvester til hund dersom et dekken blir for varmt.

Noen hunder fryser mer enn andre og hvor fort hunden eventuelt blir kald på tur avhenger av tykkelse på pelsen, alder og hvor aktive de er når dere er ute og går. På vinteren bør man også kjøpe potesokker til hund slik at den blir beskyttet mot is og skare, snøklumper, grus og salt. Husk at ikke alle potesokker er egnet for bruk på asfalt og grus så les beskrivelsen før du handler.


Non-stop Dogwear regndekken til hund

 

Hund på biltur

Hunden må sikres forsvarlig under enhver kjøretur enten i et bilbur til hund eller med bilsele til hund. Vi fører et stort utvalg av kvalitetssikrede bilbur fra VarioCage som sørger for at hunden din sitter trygt under en biltur. Hvilket hundebur du bør kjøpe avhenger både av hva slags bilmodell du har og om du har stor eller liten hund.

Dersom du ikke har plass til et hundebur i bilen anbefaler vi at du kjøper en bilsele til hund som du enkelt kan feste i setebeltet, eller hvis du har en liten hund kan VarioCage Care2 passe som også kan festes i bilsetet. Dette er mye tryggere enn å ha hunden løs i setet eller på gulvet.


VarioCage bilbur til hund

 

Hundesenger

I vår nettbutikk finner du hundesenger, hundekurver, hundemadrasser og hundetepper i mange ulike størrelser, former, materialer og farger. Det er ikke alle som vil ha hunden i møbler, og da er det fint at de kan ha en myk og god plass der de kan hvile og sove.

Det er ulikt hva hunder foretrekker å sove i eller på. Noen liker å ligge inni huler, mens andre foretrekker å ligge mykt og godt på en hundemadrass eller en hundeseng. Vetbed Fiberpels er en av våre absolutt bestselgere og en stor favoritt hos mange hunder.


Vetbed hundeteppe

 

Hundepleie

Hunder må bades med jevne mellomrom, men dette avhenger av hvilken rase hunden er, hva slags pels den har og om man eventuelt driver med utstilling eller konkurranser. Uansett hvor ofte du vasker hunden må du bruke en egen hundesjampo ettersom hunder har en annen PH-verdi enn oss mennesker og ikke kan bruke en vanlig sjampo. Har hunden din en pels som lett får floker har vi egne flokesprayer til hund og balsamer som hjelper til med å holde pelsen flokefri.

Til hunder som ikke liker å bade eller dusje selger vi egne tørrsjampo til hund som påføres i tørr pels og børstes enkelt av uten bruk av vann.
Med en hundeblåser får du hunden raskere tørr etter en vask, den blåser bort løse hår og kan bidra til å forhindre våteksem og andre hudplager.Hund i badekar